Hva er Nosework?

Nosework handler om å søke etter en til tre forskjellige dufter, og bare fantasien setter grenser for hvilke type oppgaver man kan gi hunden. Nosework skal være morsomt og spennende - på hundens premisser, og spesielt gir Nosework den usikre hunden økt selvfølelse, trygghet og mestring. Alle hunder søker én og én, ingen hunder trenger å møtes under trening. Nosework tar hensyn til alle typer hunder, den usikre hunden, hunden med høyt energinivå eller hunder med fysiske utfordringer. Å trene Nosework gir hunden både fysisk og mental stimuli, og samspillet mellom hund og menneske blir tettere ved å gjøre noe begge synes er spennende og føler mestring av. Det trengs ingen forkunnskaper for å bli med på Nosework-trening.

Nosework – en konkurranseform

Duftene som hundene søker etter (i Norge) er bjørk, anis og kryddernellik. Om du ønsker å konkurrere, er det fire momenter som gjelder: Emballasjesøk, innendørssøk, utendørssøk og kjøretøysøk. Det finnes både spesialistsøk der hunden søker kun innendørs, på kjøretøy etc., eller konkurranser der en en kombinerer alle fire momentene. 

Konkurranser gir kanskje den ekstra lille motivasjonen og spenningen – men det er viktig å huske på at Nosework-treningen skal være lystbetont og fritt for stress og prestasjoner – både for hunder og mennesker! :)
Gjør en morsom aktivitet sammen!

Bare fantasien setter grenser for kreative søk, morsomt for både hunder og mennesker!